Nie jesteś zalogowany na forum.
To moje dzisiejsze croissanty.
Zaraz po zrobieniu.
Po posmarowaniu roztrzepanym jajkiem i posypaniu sezamem.
Po upieczeniu.
Po przełożeniu na kratkę do wystudzenia. Jeden pokazuje wypieczenie spodu.
Wiadomość dodana po 27 s:
Z grubsza wg. tego przepisu.
Croissant.
https://www.youtube.com/watch?v=Lk9sLdSeBKc
Przepis i sposób wykonania Pysznych Croissant francuskich rogalików Polecam.
Składniki:
500g mąki
140ml wody
140ml mleka
50g cukru
40g masła
50g drożdży
12g soli
250g masła do wałkowania
jajko do smarowania
Offline
Ostatnio nic nie robię, rogale robiłem, ostatnio smażę placki ziemniaczane i naleśniki.
Offline
Ja z mąki kukurydzianej i pszennej robię takie trójkątne (nie zawsze) chipsy.
Offline